Helsingin kaupunginteatterin Pieni sali: ensi-ilta 2.3. 2012

Ohjaus: Katja Kaulanen
Koreografia: Katja Kaulanen ja Annika Sarvela
Musiikki: Katri Mäkeläinen (Metropolia Ammattikorkeakoulu) ja Ville Äyräväinen (Metropolia Ammattikorkeakoulu)

Rooleissa: Kaarina Granholm, Camilla Ginström, Sisko Kinnunen, Anna-Liisa Kivelä, Milja Komu, Ritva Kyyrö, Jenny Mäkelä, Kari Saaren-Seppälä , Raili Sievinen, Irma Siltamies, Pirkko Soldan, Esko Tuorila, Osmo Tuorila, Eeva Turunen, Eija Turunen , Riitta Tähtinen, Ritva Tähtivuori sekä Kallion lukiolaiset Heini Apajainen, Anni Honkanen, Susanna Hällsten, Eleonoora Martikainen, Nelli Matula, Heta Ojell ja Lotta Pohjola.

Tarinoita Pitkänsillan kupeesta pohjautuu ikäihmisten omiin tarinoihin Kalliosta. Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyön samanniminen projekti aloitettiin syksyllä 2011 ja se huipentuu ensi-iltaan pienellä näyttämöllä. Tarinoita Pitkänsillan kupeesta on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina –juhlavuotta.

Tarinat on koottu jalkautumalla Kallion kaduille, jossa ikäihmiset ovat toimineet oppaina vieden koko työryhmän heille tärkeiden paikkojen äärelle. – Olemme vierailleet pihoilla, joissa ikäihmiset ovat leikkineet sota-aikana ja sen jälkeen, olemme muistelleet elämää pienissä kerrostaloasunnoissa, jonne kaikki ystävät toivotettiin aina tervetulleiksi ja olemme nauttineet nuoruuden muistoista, jolloin tanssi valloitti vapaa-ajan, kertoo projektin ja esityksen ohjaaja Katja Kaulanen.

Ikäihmiset ovat nostaneet esiin heille tärkeitä muistoja, asioita ja arvoja vuosikymmenten ajalta. Nuoret lukiolaiset ovat vastaavasti tuoneet esiin heidän elämänsä tärkeitä asioita, ja näistä aiheista Tarinoita Pitkänsillan kupeesta koostuu. Esityksessä tarinat tarjoillaan katsojalle teatterin ja tanssin keinoin. Osa esiintyjistä on näyttämöllä elämänsä ensimmäistä kertaa.

tarinoita